matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
l
marek:
2. Oblicz sumę długosci przekątnych rombu wiedząc, że suma ich kwadratów jest równa 313 a pole rombu jest równe 78.
5 paź 21:21
ZKS:
e * f = 156 e
2
+ f
2
= 313 (e + f)
2
= 625 e + f = 25
5 paź 21:29