prosze o inne przypadki
Sysia.: w wyniku obrotu prostokąta wokół dłuższego boku otrzymano walec którego przekrój osiowy jest
prostokątem o bokach długości 24 cm i 16 cm . Oblicz pole powierzchni całkowitej i objętość
walca. Rozpatrz różne przypadki
5 paź 21:15
Sysia.: wyszło mi 1280 i 6144
5 paź 21:15
sushi_ gg6397228:
powinny wyjsc 4 liczby, a podalas dwie i w dodatku bez jednostek
5 paź 21:19
Sysia.: pc=1280 cm2
V = 6144 cm2
5 paź 21:22
sushi_ gg6397228:
napsialem ,ze maja wyjsc 4 lcizby; a Ty tylko podalas dwie i nie podalas obrot wokol jakiego
boku wykonalas
5 paź 21:24
sushi_ gg6397228:
i gdzie jest
π 
ciekawa wersja dla objętosci
cm2−−> gdzie tego uczą
5 paź 21:26
Sysia.: weź

znasz się ogóle na tym ?
ma byc obliczona V i PC ! możesz wokół prawego albo lewego !
5 paź 21:28
Sysia.: pc=1280π cm2 V = 6144π cm2 pasuję ? Wex wyjdz stąd !
5 paź 21:29
sushi_ gg6397228:
trzeba tępić ... objetosc podaje sie w jednostkach 3
dalej nie podalas wokol jakiego boku obkrecilas, bo wyniki beda rozne, wiec nie moge powiedziec
czy to jest dobrze policzone czy nie
5 paź 21:36
sushi_ gg6397228:
nie dam gotowca, wiec jak sie nie przylozysz, to bedziesz sie meczyc i pojdziesz spac bez
zadania domowego
5 paź 21:37
Sysia.: Żal

zostawiam bez komentarza
5 paź 21:38
Sysia.: Hahaha dla Twojej wiadomości już je mam cwaniaczku
5 paź 21:38
Sysia.: Człowieku przychodzą tu ludzie żeby im pomóc ewentualnie sprawdzić czy dobrze rozwiązali
myślisz ze jesteś takim omnibusem i wszystko wiesz najlepiej ? racze wątpię więc jak nie
masz co robić zajmij się własna osobą ! Dziękuje , do widzenia
5 paź 21:41
sushi_ gg6397228:
nie podniecaj sie bo spadniesz z krzesla
w zadaniu sa 4 wyniki, a Ty dalej swoje
jak nie podasz wokol ktorego boku obrocilas to nie dostaniesz odpowiedzi na swoje postawione
pytanie: czy to jest dobrze policzone
5 paź 21:43
Sysia.:

ten bok... skąd mam wziąc te wyniki ?
5 paź 21:54
Sysia.:
5 paź 21:56
sushi_ gg6397228:
dlatego ciągle sie pytam, wokol ktorego boku obracasz 16 czy 24
5 paź 21:58
Sysia.: 24
5 paź 21:59
sushi_ gg6397228:
to wiesz ile ma kreska różowa długosci; promien to bedzie druga wielkosc
5 paź 22:00
Sysia.: ta na górze ma 16 ?
5 paź 22:03
sushi_ gg6397228:
weź sobie gumke prostokatna −−> połóż na zeszycie i obroc wokol krotszego boku−−> ile wyniesie
wyskosc a ile promien
jezeli to zrozumiesz, to nie bedziesz miec problemow z rozwiazaniem tego zadania
5 paź 22:06
Sysia.: nie rozumiem
5 paź 22:08
sushi_ gg6397228:

wersja 1
5 paź 22:10
Sysia.: no to wiem
5 paź 22:12
sushi_ gg6397228:

II wersja
5 paź 22:13
sushi_ gg6397228:
i teraz wykonujemy obliczenia do kazdej wersji
te co podalas to byly do wersji I
pp= 256
pc= 2*16*24+2*256 cm2
V= 16*16*24 cm3
5 paź 22:15
Sysia.: chyba powoli wiem o co chodzi
5 paź 22:16
Sysia.: teraz mi wyszło tak :
1 przypadek : Pc=672πcm2 , V=2304π cm3
2 przypadek : Pc = 512π cm2 , V= 1536πcm3
5 paź 22:19
sushi_ gg6397228:
pc= Pb + 2Pp
V= r*r*H *π
wiec juz podalem, ze te liczby co podalas to sa dobre dla pierwszego przypadku
5 paź 22:24
Sysia.: dzieki za pomoc...
5 paź 22:25
sushi_ gg6397228:
wiec musisz jeszcze raz polcizyc, bo te podane o 22.19 sa do bani
te podane o 21.15 to sa dobre do przypadki I
5 paź 22:27