Funkcje trygonometryczne
Monia ; )): Sprawdź czy podane równanie jest tożsamością:
| | cos3α − cosα | |
a) |
| = tg3α |
| | sin3α − sin α | |
| | 1 | | 1 | |
b) (sinx − cosx) ( |
| − |
| ) = tgx − ctgx |
| | cosx | | sinx | |
| | 1 | | 1 | | 1 | |
c) (cosx + sinx) ( |
| + |
| ) = 2+ ( |
| ) |
| | cosx | | sinx | | sinx cosx | |
Z góry dziękuję za pomoc
5 paź 20:37
5 paź 20:38
Monia: Mógłby ktoś to rozwiązać, bo niestety nie dam rady?
5 paź 20:46
Monia: POMOCY
5 paź 20:53
sushi_ gg6397228:
a) co mozna wyciagnac przed nawias w lcizniku i mianowniku
uzyc potem : jedynka trygonometryczna +
b i c) przemnozyc nawias przez nawias lewa strona
5 paź 21:29
Monia: Co to znaczy: jedynka trygonometryczna
5 paź 21:34
5 paź 21:37
Godzio:
No jak tego nie wiesz to cofnij się do gimnazjum to poznasz ją
5 paź 21:37
Monia: Aaa.. o to chodzi
5 paź 21:38
Monia: Teraz już kumam ; ))
5 paź 21:39
Eta:
He he ...
Godzio prawie "belfer" ( w komentarzach)
6 paź 00:27