równania
Magda: nie potrafie rozwiązacukładów równan, wychodzi mi 0=0 a tak przeciez byc nie moze..!
pomozcie!
dwiema metodami, podstawiania i przeciwnych wspolczynnikow.
y=2/3x + 2
-2x + 3y=6
2y - 1=x
6y - 3x=3
2x - 5(y+1) = -5
-x +2(y+2)=4
9 mar 20:44
Dla matematyków: Jak to nie może
9 mar 20:46
Dla matematyków: a zastanów sie co to znaczy 0=0
9 mar 20:46
Dla matematyków: czy to jest nieprawda? bardzo ładny , prawdziwy wynik Ci wyszedł i jesteś świadkiem
bardzo ślicznego układu równań
9 mar 20:47
ccc:
Układ ma wtedy niesk. wiele rozwiązań
a proste się pokrywają .
9 mar 20:55