matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pole
karola:
Pomocy
jak obliczyc pole tego prostokata skoro lewy kąt pod przekatna wynosi 30 stopni a krótszy bok 3?
5 paź 18:53
ICSP:
to tutaj jest co liczyć
Przecież na oko widać że P = 9
√
3
5 paź 18:59
dero2005:
3
√
3
= tg 30
o
=
a
3
a = 3
√
3
P = 3
√
3
*3 = 9
√
3
5 paź 19:00