matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
obliczanie pola prostokąta
kasia:
Oblicz pole prostokąta o obwodzie 27, w którym stosunek boków jest równy 4:5
5 paź 18:22
kachamacha:
2*5x+2*4x=27 oblicz x i potem pole
5 paź 18:24
ss:
4x, 5x boki 8x+10x=27 18x=27 x=....
5 paź 18:24