funkcja
anka: Naszkicuj wykres funcji f. Podaj jej zbiór wartości oraz współrzędne wierzchołka paraboli.
f(x)=(2−x)2+1
5 paź 18:22
Dami:

y= (4−2x+x
2) +1
i dla f(−3)=20 f(−2)=13 f(−1)=8 f(0)=5 f(1)=4 f(2)=5
5 paź 18:43
Dami: sorki za rysunek ale juz nie chche mi sie

argumenty po kolei od lewej (kreski) −3 −2 −1 0
1 2 3
wartosci od 0 ( kreski w gore) 4 5 8 10 13 20
Pp(1,4)
z wartosci ( 4 , +nieskonczonosc)
5 paź 18:45
bartosz: γ=2(x+2)*
11 gru 20:34
Mat: wierzcholek to 2,1 i jazda...
11 gru 20:46
ICSP: (2−x) = (x−2)2 i mam :
f(x) = (x−2)2 + 1
przesuwasz wykres funkcji f(x) = x2 o wektor [2;1]
11 gru 20:47