mały problem
mały problem: 4(1/2x−3)kwadrat
HELP ME PLS!
5 paź 18:19
mały problem: pomoże ktoś?:<
5 paź 18:35
ss: nie ma polecenia
5 paź 18:41
Margarita: 4*(0,25xkwadrat − 9)= xkwadrat − 9
To wszystko
5 paź 18:44
mały problem: 4(1/2x−3)kwadrat = (2−x)kwadrat
Rozwiąż równanie.
5 paź 18:44
mały problem: Ludzie, pomóżcie ! :<
5 paź 19:05
ZKS:
(x − 6)2 − (x − 2)2 = 0
Skorzystaj z wzoru:
a2 − b2 = (a − b)(a + b) gdzie
a = x − 6 i b = x − 2
5 paź 19:08
mały problem: dziękuje
5 paź 19:13
Margarita: 4*(0,25xkwadrat − 9) = (2−x)kwadrat
xkwadrat − 9 = 4 − 4x + xkwadrat
4x = 13 /4
x = 3 i 1/4
5 paź 19:16
Margarita: powinno byc dobrze. rozumiesz?
5 paź 19:16
Margarita: Nie sorry:
4*(0,25xkwadrat − 9) = (2−x)kwadrat
xkwadrat − 36 = 4 − 4x + xkwadrat
4x = 40
x=10
Teraz jest dobrze
5 paź 19:21