matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Oblicz miejsca zerowe...
AroSteel:
√
4 − |x+1|
y =
x
4
− 81
5 paź 18:18
ss:
√
4−|x+1|
=0 4−|x+1|=0 |X+1|=4 x=−5 lub x=3<−− trójka nie należy do dziedziny więc jedyne m zerowe −5
5 paź 18:23