matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
:)
milka:
4.Wiedząc, że log
5
4=a i log
5
14=bwyznacz za pomocą liczb a, b liczbę log
5
7
5 paź 18:09
ZKS:
1
log
5
14 −
log
5
4
2
1
log
5
7 =
= a −
b
log
5
5
2
5 paź 18:30
ZKS:
Poprawiam:
1
b
−
a
2
5 paź 18:31