Pomocy
milka: 1. oblicz x, jeśli log1/2|x−3|=−4
2. Rozwiąż równanie 0,25log3x2+1=0
3. Oblicz: 36{0,5−log63
4.Wiedząc, że log54=a i log 514=b wyznacz za pomocą liczb a, b liczbę log57
5. Wykaż że log6 22 + log6^{2} 3+ 2log62*log63=1
5 paź 17:54
krystek: | | 1 | |
1. ( |
| )−4=Ix−3I i liczysz
|
| | 2 | |
2)log
3x
1/2=−1
5 paź 20:33
mika:
2 paź 15:53
Milena : log1/2 (x−4)=−1/2
11 lis 14:11
5-latek: x−4>0 to x>...... policz
log1/2(x−4)=−12 zedfincji logarytmu
(12)−1/2=x−4 i dzialasz dalej
11 lis 14:19
muaaaa: log2(3x+1)=5
6 lut 10:48
Eta:
założenie 3x+1>0
z def. logarytmu 3x+1=25 ⇒ x=........
6 lut 11:09