matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory
patrycja:
Dane są wektory: a=[2,3] b=[2,−4] c=[−2;5] Oblicz: a) wektor a+b b) wektor 2a+c
5 paź 17:11
Pestek:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1626.html
5 paź 17:15
Renia:
a) a+b=[2+2,3+(−4)]=[4,−1] b)2a+c= 2[2,3]+[−2,5]=[4,6]+[−2,5]=[4+(−2), 6+5]=[2,11]
5 paź 17:17