matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
geometria analityczna
asia:
przekatne ac i bd prostokata sa zawarte odpowiednio w prostych l: x+7y−22=0 oraz l: x+y−4=0. bok bc prostokata zawiera sie w prostej k 2x−y−14=0. wyznacz wspolrzedne wierzcholkow
5 paź 15:04
Anulka:
troszkę pomogę... punkt c
http://www.wolframalpha.com/input/?i=2x-y-14%3D0+i+x%2B7y-22%3D0
punkt b
http://www.wolframalpha.com/input/?i=2x-y-14%3D0+i+x%2By-4%3D0;x
5 paź 16:56
Anulka:
środek przekątnych l1 i l2
http://www.wolframalpha.com/input/?i=x%2B7y-22%3D0+i+x%2By-4%3D0
5 paź 16:59
Anulka:
sorki punkt b
http://www.wolframalpha.com/input/?i=2x-y-14%3D0+i+x%2By-4%3D0
5 paź 17:02