abc123: Naszkicuj wykres funkcji kwaadratowej mając dane:
b=−2 , c=7 , a=12
Wyliczyłem deltę i wyszła ujemna
5 paź 12:20
gwiazda: 12x
2−2x+7 wiadomo juz jak ?
5 paź 12:26
abc123: tak miałem i delta wyszła ujemna ii co dalej
5 paź 12:30
sushi_ gg6397228:
wierzcholek i weź sobie ze dwa punkty x=2 i x= −2
5 paź 12:30
Godzio:
W(p,q) −− zaznacz wierzchołek w ukł. współrzędnych, funkcja nie ma miejsc zerowych (bo Δ < 0)
No i możesz jeszcze wyznaczyć 2 dowolne punkty, żeby ten wykres w miarę wyglądał, a punkt
przecięcia z osią OY to (0,c) więc jego też zaznacz i rysuj
5 paź 12:32
abc123: dzięki
5 paź 12:34