matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Liczba 16^{-3/4} jest równa:
Sławek:
Liczba 16
−3/4
jest równa: Jak to wyliczyć?
4 paź 22:19
Sławek:
pomoże ktoś?
4 paź 22:21
Trivial:
4
√
16
= ?
1
16
−3/4
=
= ?
(16
1/4
)
3
4 paź 22:22
Eta:
1
(2
4
)
−3/4
= 2
−3
=
= .........
2
3
4 paź 22:23
kasia:
16 3/4
7 mar 10:25