matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
..............
Kasia:
Zbadaj, czy poniższe funkcje są różnowartościowe w podanych zbiorach: a) y=(x+2)/(x−2), (−∞, 2) b)y=2x/(x
2
+1), [0,∞) c)y=x
2
+3x+3, (−3/2,∞) Jak to rozwiązać? Prosiłabym o wyjaśnienie.
4 paź 20:20
Kasia:
4 paź 20:27