matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Funkcja liniowa
BWNM:
Wskaż równanie prostej równoległej do prostej o równaniu y=2x−7 a y= −2x+7 b y= −1/2x+5 c y= 1/2x+2 d y= 2x−1 w jaki sposób dojść do rozwiązania?
4 paź 20:00
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/42.html
4 paź 23:53
BWNM:
wielkie dzięki
5 paź 16:52