rozwiaz
Gożelka: a)9*13x=32x * 19
b)(12)x2≤14
c)9*(13)x≥32x* 19
d)4x−5*16x+3=64
e)√x+2 =x
4 paź 19:17
Grander: pomagam
4 paź 19:23
Grander: a) 32*3−x=32x*3−2
prawa działań na potęgach działania w wykładnikach
2+(−x)=2x+(−2)
2−x=2x−2
−x−2x=−2−2
−3x=−4/:(−3)
x=43
x=113
4 paź 19:32
Grander: b) (12)2x≤(12)2
2x≤2/2
x≤1
4 paź 19:35
Gożelka: dziękuje , juz wiem o co chodzi
4 paź 19:35
Eta:
@
Grander ..........to nieprawda !
2x
≥2
4 paź 19:36
Eta:
Teraz wytłumacz
Gożelce dlaczego?
4 paź 19:38
Grander: c) 32*3−x≥32x*3−2
2+(−x)≥2x−2
2−x≥2x−2
−x−2x≥−2−2
−3x≥−4/:(−3)
x≤43
4 paź 19:38
Grander: a eta pomagłabyśmi moje zadania z fizyki
4 paź 19:43