Rozw. układów równan metodą graficzną
Kika: x+y=5
2x−2y=5
4 paź 19:10
ICSP: buuu
4 paź 19:10
Kika: co jest?
4 paź 19:11
Kika: wie ktos
4 paź 19:16
ICSP: nie lubię graficznej. Narysuj te dwie proste.
4 paź 19:18
Kika: mi nie chodzi o rysunek ale o te równania bo tabelki nie mogę wykonac bo wychodzi mi ułamek
4 paź 19:19
ICSP: x+y = 5 ⇔ y = −x+5
2x − 2y = 5 ⇔ y = x − 2,5
Ułamki będą i nic z tym nie zrobisz. Weź jednostkę na osi 0,5 i będzie ładnie.
4 paź 19:21
krystek: A ułamek też liczbą jest!
y= − x+5
y= x −2,5
4 paź 19:23
Kika: dzięki
4 paź 19:24