matematykaszkolna.pl
ZAŁOŻYŁEM TEMAT!! ICSP: Trivial jesteś?
4 paź 19:01
rucia020: ja jestem
4 paź 19:02
ICSP: o to dobrzeemotka Powiesz mi co będę miał na poszczególnych przedmiotach na wykładach. Tutaj masz plan : http://www.umcs.lublin.pl/images/media/Matematyka/I_MatInf.pdf
4 paź 19:03
rucia020: no nie bardzo wiem co tam jest bo się otworzyć nie chce
4 paź 19:05
ICSP: dziwne. Mi się otwiera bez problemuemotka
4 paź 19:06
rucia020: to nie wiememotka
4 paź 19:11
ICSP: poczekamy na Triviala. Tobie za to mogę dać kilka zadanek z prawdopodobieństwaemotka
4 paź 19:12
Mateusz: Na algebrze z geometrią spodziewaj sie taich rzeczy: Grupy i ciała Przestrzenie wektorowe Układy liniowo niezależne, generatory, bazy Odwzorowania liniowe Macierze Macierze a odwzorowania liniowe Wyznacznik Zastosowania wyznacznika. Układy równań liniowych Endomorfizmy. Twierdzenie Jordana Euklidesowe przestrzenie wektorowe Formy kwadratowe Miara układu wektorów Przestrzenie afiniczne Euklidesowe przestrzenie afiniczne Wybrane zagadnienia z matematyki to nie wiem bo matematyki nie studiowałem Podstawy informatyki to trudno mi tak powiedziec mozesz miec podstawy algorytmiki zapis w roznych systemach liczbowych−pozycyjnych typu binarny,hexadecymalny i jakis język programowania ale jaki to nie wiem pewnie jakis nie trudny np Pascal a moze od razu C,C++ na logice i teorii mnogosci: Rachunek zdań i rachunek predykatów Aksjomatyka teorii mnogości ZFC Iloczyn kartezjański, relacje, relacja równoważności, rozkłady zbiorów Konstrukcja von Neumanna liczb naturalnych: twierdzenie o indukcji własności liczb definiowanie przez indukcję zasada minimum zasada maksimum Konstrukcja i działania na liczbach całkowitych Konstrukcja i działania na liczbach wymiernych Konstrukcja Cantora liczb rzeczywistych: działania i porządek Funkcje, twierdzenie o faktoryzacji: obrazy i przeciwobrazy zbiorów Teoria mocy ... dalej bede ogolnikowo jechał bo mi sie nie chce tyle pisac Zbiory uporządkowane Zbiory liniowo uporządkowane Zbiory dobrze uporządkowane: twierdzenie o indukcji liczby porządkowe zbiory liczb porządkowych twierdzenie o definiowaniu przez indukcje pozaskończoną twierdzenie Zermelo ufff chyba nic w tych działach nie pominąłem mam nadzieje az sam sie dziwie ze tyle tego było
4 paź 20:03
ICSP: dziękuje mój immienniku emotka
4 paź 20:22
Mateusz: Drobiazg . Więcej pewnie Trivial ci powie bo on aktualnie studiuje wiec ma swiezsze informacje no i na temat tych podstaw informatyki tez.
4 paź 20:24
Trivial: hai.
4 paź 21:51
Trivial: Mateusz bardzo ładnie widzę wypisał. emotka
4 paź 21:53
Mateusz: No prawie ty cos bedziesz więcej wiedział o podstawach informatyki bo moze miałes taki przedmiot(ja nie) i wprowadzenie do matematyki to mu tam napisz jak wiesz
4 paź 21:56
Trivial: Mogę powiedzieć, że podobają się nazwiska prowadzących. emotka
4 paź 22:00
Trivial: Miałem taki przedmiot jak podstawy informatyki. Robi się tam różne rzeczy, podobne jest to do informatyki w liceum. trochę tego, trochę tamtego, nic konkretnego, a potem z tego zaliczenie. emotka
4 paź 22:04
Mateusz: Aha ale języka mniejszej ani większej generacji niz III nie ma na tym przedmiocie Wiesz pytam z ciekawosci bo znajomy tez studiuje matematyke i ma taki przedmiot
4 paź 22:08
Trivial: Ja miałem trochę Perla i basha na tym + obsługa konsoli unix i cmd.
4 paź 22:17
Mateusz: aha czyli taka mieszanka faktycznie tak jak mowisz troche tego troche tamtego ok dziękiemotka
4 paź 22:20
ICSP: emotka
4 paź 23:06
Godzio: Fajnie, że ja mam te przedmioty + Filozofia i Psychologia relacji międzyludzkich ....
5 paź 00:04