matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
OBLICZ
Marcin:
[108
1/3
+64
1/3
−4
1/3
]x2
1/3
4 paź 18:48
M:
10 mar 09:19
Jolanta:
108
1/3
=
3
√
108
=
3
√
27*4
=3*4
1/3
64
1/3
=
3
√
64
=4 [3*4
1/3
−4
1/3
+4](x
2
)
1/3
=2*4
1/3
*x
2/3
+4x
2/3
10 mar 10:41