proszę o pomoc
Ferrr: 1)Cena lodówki ,w która wliczono 7% VAT wynosi 1979,5 zł. Jaka bedzie cena tej lodowki po
zmianie podatku na 22 %?
2) uzasadnij że licz zapisana w postaci 85 + 48+6 * 164 jest podzielna przez 5 (bez
obliczania tej liczby)
4 paź 14:54
Asia: 1. wystarczy rozwiązać za pomocą proprocji :
1979,5 − 107%
x − 122%
gdzie x to cena lodówki po zmianie podatku na 22 %
function(a){if(this===void 0||this===null)throw new TypeError;var
d=Object(this),c=d.length>>>0;if(c===0)return-1;var
b=0;arguments.length>0&&(b=Number(arguments[1]),b!==b?b=0:b!==0&&b!==1/0&&b
!==-(1/0)&&(b=(b>0||-1)*Math.floor(Math.abs(b))));if(b>=c)return-1;for(b=b>=
0?b:Math.max(c-Math.abs(b),0);b<c;b++)if(b in d&&d[b]===a)return b;return-1}
4 paź 15:02