matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!
boduśka:
obliczyć wartość funkcji cyklometrycznej arcsin u {
√
3
{2}
4 paź 13:31
pomagacz:
√
3
asin(
) = α
2
√
3
sin
−1
(
) = α
2
√
3
sin(α) =
2
π
α =
= 60
o
3
4 paź 14:14