matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
TRYGONOMETRIA dla każdej liczby rzeczywistej...
rudaa:
dla każdej liczby rzeczywistej α prawdziwa jest równość: a) sin(π−α)= sin α b) cos(π+α)= cos α c) cos (
3
2
π+α)= sin α jak się do tego zabrać?
4 paź 10:35
think:
skorzystaj ze wzorów na różnicę i sumę kątów.
https://matematykaszkolna.pl/strona/1543.html
4 paź 10:38
rudaa:
dzięki
4 paź 10:46