oblicz NWW i NWD
;): Oblicz NWW(a,b)i NWD(a,b) jesli a=26 512 1312 przez 511 1311 b= 1347 23 przez 132 54
3 paź 23:09
sushi_ gg6397228:
co to za skaczące cyferki
3 paź 23:16
;): a=28 512 1312 przez 511 1311 b= 1347 23 przez 132 54
3 paź 23:23
sushi_ gg6397228:
a miedzy cyferki mozna wstawic dowolny znak + − * :
liczba b nie jest liczba naturalna
do ułamkow stosuje sie funkcje U {}{} (bez spacji)
3 paź 23:33
;): nie chcyba widomo ze jezeli nie ma zadnego znaku to zawsze jest razy ..
ok dopiero sie ucze ale dzieki za rade
3 paź 23:36
3 paź 23:46
sushi_ gg6397228:
jezeli masz np:
a= 2*2*2*3*5
b= 2*5*5*5
to NWD(a,b)= 2*5 −−> spisujesz cyfry, ktore wystepuja w a i b (tylko po razie)
NWW (a,b)= 2*5 * 2*2*3*5*5 (spisujesz pozostałe cyfry z dwoch liczb wszystkie)
3 paź 23:50