geometria
krzywy: jeśli przekoatna kwadratu ma dlugosc 2, to jego obwod jest rowny?
przekatna wynosi a√2
czyli a√2=2 , a co dalej?
3 paź 21:44
3 paź 21:45
Mateusz: Przekątna kwadratu wyraza się wzorem d=a
√2 i a
√2≠2 herezja za to palono na stosie

zartuje
jezeli masz policzyc obwod kwadratu to ze d=a
√2 wyznacz a i podstaw je do wzoru na obwod
kwadratu
obwod kwadratu wynosi 4a
3 paź 21:48
Mateusz: ekhem nie doczytałem a juz masz i wynosi ono 2
3 paź 21:49
Mateusz: znaczy d masz zresztą Eta juz ci wszystko wyjasniła
3 paź 21:50
krzywy: skad wiadomo, ze a wynosi 2?
3 paź 21:53
Eta:
a
√2= 2
| | 2 | | √2 | | 2√2 | |
a= |
| * |
| = |
| = √2 |
| | √2 | | √2 | | 2 | |
czy teraz jasne?
3 paź 21:55
Mateusz: nie wynosi juz sprostowałem wyzej
3 paź 21:55
krzywy: jasne, dziekuje!
3 paź 21:59