matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
krótki opis zadania :)
raf:
Kąt α jest ostry i sinα=1/4. Oblicz 3+2tg
α
3 paź 21:10
Eta:
15
cos
2
α=1−sin
2
α=
16
dla kąta ostrego:
√
15
cosα=
4
sinα
tgα=
= ......
cosα
3+2*tgα=.... dokończ ....
3 paź 21:15