fizyka
Grander: 1.Łódka przepłyneła rzekę o szerokości d=500m z prędkością v=7,2 km/h względem brzegu .Prądwody
zniósł ją o s=150m w dół rzeki. Oś łódki była skierowana prostopadle do brzegu a)Oblicz
prędkość rzeki b)Oblicz czas w ciągu którego łódka przepłyneła na drugi brzeg
2. Krople deszczu pozostawiają na szybach stojącego tramwaju ślady zacieków nachylone pod
kątem\alpha =30o do pionu. W czasie jazdy tramwaju z prędkością v=36 km/h zgodnej z
kierunkiem wiatru deszcz pozostawia na szybie pionowe ślady zacieków. Znajdź prędkość wiatru
oraz prędkośc kropel deszczu przy bezwietrznej pogodzie.
pomożecie?
3 paź 20:56
Grander: halo plis pomóźcie
4 paź 16:52
Grander: narysujcie mi chociaż rysunki
4 paź 17:32
Grander: no pomożecie czy nie

?
4 paź 19:07
Grander: halo plis pomóźcie
4 paź 19:12
Grander: z funkcjami trygonometrycznymi
4 paź 19:47
Grander: halo

?
4 paź 20:15