matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
punkty wspólne.
M>:
liczba punktów wspólnych prostej y = −x z wykresem funkcji y =
1
2
x
2
− 2x + 3 wynosi...?
3 paź 20:52
Mateusz:
I sposob rozwiąż układ rownan
1
{y=
x
2
−2x+3
2
{y=−x II sposob narysuj wykresy obu funkcji i zobacz
3 paź 20:56