funkcja kwadratowa
Nikki: Dane są funkcje kwadratowe f(x) = x2 + 4x + 3 oraz g(x) = −x2 + 9 Oblicz dla jakich
argumentów obie funkcje przyjmują tę samą wartość. Ile ta wartość wynosi ?
3 paź 20:06
krystek: masz f(x)=g(x) podstawiasz i liczysz
3 paź 20:08
Nikki: ale to nie wyjdzie tak jak w odpowiedziach, no niby wychodzi minus 3 ale co z jedynką, ja nie
rozumiem
3 paź 20:20
ZKS:
x2 + 2x − 3 = 0
(x − 1)(x + 3) = 0
3 paź 20:25
krystek: x1=−3 x2=1 i koniec!
A teraz loczysz wartość f(1)=8 i g(1)=8 analogicznie dla x=−3
3 paź 20:27