matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
algebra
małgosia:
moze mi ktos powiedziec czy jak mam (−3−a)
2
traktuje sie jako równanie (a+b)
2
bo nie jetem pewna
3 paź 19:32
ICSP:
−3−a = −(3+a) (−3−a)
2
= [−(3+a)]
2
= (−1)
2
(3+a)
2
= (3+a)
2
3 paź 19:33