| 2 | 2 | 1 | 2a | |||||
Liczbę | + | + | przedstaw w postaci | |||||
| 9! | 7!*3! | 5!*5! | b! |
| 29 | ||
..................= | ||
| 10! |
| 10! |
| 10! | ||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||
| 1!*9! | 9!*1! |
|
| 10! | 10! | ||||||||||||||||
= | = | = | |||||||||||||||||
| 3!*7! | 7!3! |
| 10! | ||||||||
= | |||||||||
| 5!*5! |
| 2 | 2 | 1 | ||||
i mamy: | + | + | = | |||
| 9! | 7!*3! | 5!*5! |
| 1 |
|
|
|
|
| |||||||||||||||||||||||||||||||||||||
= | ( | + | + | + | + | )= | ||||||||||||||||||||||||||||||||||||
| 10! |
| 1 | ||
= | *( 10 +120+252+120+10)= | |
| 10! |
| 1 | 29 | |||
= | *512= | |||
| 10! | 10! |
| 2 | 2 | 1 | |||
+ | + | = | |||
| 9! | 7!*3! | 5!*5! |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | + | + | + | + | = | |||||
| 1!*9! | 9!*1! | 7!*3! | 3!*7! | 5!*5! |
| 1 | 1 | 1 | 1 | 1 | ||||||
= | + | + | + | + | ||||||
| 1!*9! | 3!*7! | 5!*5! | 7!*3! | 9!*1! |