matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc
Gość:
4
Rozwinięcie dziesiętne liczby
ma postać 0,a
1
a
2
a
3
,,, ,
7
Oblicz sume a
1
+ a
2
+ a
3
+ ... + a
2011
.
3 paź 18:00
Eta:
4
= 0,(571428).....
7
2011:6= 335 + 1 reszty suma tych sześciu cyfr pojawia się : 335razy + a
1
a
1
+a
2
+...+a
2011
=(5+7+1+4+2+8)*335 + 5=................
3 paź 23:39