matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania . funkcja wykładnicza
Romaa:
3
2x+5
* 3
−x+1
= 2
x+6
3 paź 17:53
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/strona/1698.html
3 paź 17:57
Romaa:
1
3
x−1
* 3
x+6
*
= 2
x+6
3
x−1
3 paź 18:00
Romaa:
3
x−1
* 3
x+6
= 2
x+6
* 3
x−1
3 paź 18:02
Romaa:
....
3 paź 18:18
Eta:
i dalej:
3
x+6
3
x−1
=
2
x+6
3
x−1
3
3
(
)
x+6
= 1= (
)
0
2
2
x+6=0 x= −6
3 paź 18:37