sprawdz czy zachodza rownosci.. prosze o opis rozwiazania
andrzej: (293+173)/(293+123)=(29+17)/(29+12)
3 paź 17:24
Eta:
wskazówka: a3+b3= (a+b)(a2−ab+b2)
3 paź 17:27
Eta:
napisz co otrzymasz ....
3 paź 17:28
andrzej: 1,1272601369546818496576132953759 = (29+17)/ (29+12)... chodzi o to ze wlasnie nie wiem jak po
kolei sie zabrac za top zadanie a to jest najlatwiejszy przyklad...
3 paź 17:53
seba: gzuxcyygsduiyfchgdsoifvdsohifco8hdshycfsdfdchiusdghcfiudsghufvdiygviudfuofi;
sdifjposudduoicshiufvgdhiyuvghbiufdhgiuvsufjoidsjfuoidshfuodgbvhuifdhgiudghuvidghvuifd
3 paź 18:03
andrzej: γγπ⊂⊂⊂⊂⊂←⇔∑≠∞ nie umiecie matmy
3 paź 18:04
Eta:
29
3+17
3=(29+17)(29
2−29*17+17
2)=(29+17)[29
2−17(29−17)]=(29+17)(29
2−17*12)
29
3+12
3=(29+12)(29
2−29*12+12
2)=(29+12)[29
2−12(29−12)]=(29+12)(29
2−17*12)
| (29+17)(292−17*12) | | 29+17 | |
| = |
| |
| (29+12)(292−17*12) | | 29+12 | |
3 paź 18:31
Eta:
a Ty umiesz?
3 paź 18:32
andrzej: sory, ktos sie pode mna podpisal... dziekuje za rozwiazanie, przeanalizuje i sprobuje nast
przyklad
3 paź 18:36
andrzej: czaje

! dzieki jeszcze raz
3 paź 18:38
Eta:
3 paź 18:39
sushi_ gg6397228:
to juz bylo robione, poszukaj w przegladarce
zauwaz, ze 12+17=29 i dlatego pasuje dla przepisu a+b=c
3 paź 22:16