matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Rownanie logarytmiczne
chrzanu:
Jak to skonczyc? Skonczylem na rusunku z miejscami zerowymi i dalej nie wiem jak zrobic log
x
(4x
2
+x−4)=3 x≠1 ⋀ x>0 ⋀ 4x
2
+x−4>0 Δ=49
√
Δ
=7 x
1
=−1 x
2
=3/4
3 paź 17:18
chrzanu:
Tego S tam nie mialo byc
3 paź 17:19