Oblicz
Ola:
tu pod kreską jest 3 do potęgi x
2(2x+3)
3 paź 17:11
Bogdan:
Podpowiedź: 81 = 3
4,
| | ap | |
am * an = am + n, |
| = ap − q, (ar)s = ars. |
| | aq | |
Wykonaj najpierw te działania i pokaż wynik.
3 paź 17:17
TOmek: 812 ⇒92 ⇒32*2
34x*34x+4 ≤ 3x2(2x+3)
34x+4+4x ≤ 3x2(2x+3)
3 paź 17:19
Eta:
3
x4+4x+4−2x3−3x2≤3
0
x
4−2x
3−3x
2+4x+4≤ 0
dokończ ...........
3 paź 17:24
TOmek: tam błąd zrobiem źle przepisałem zamiast 34x+4+4x ma być 3x4+4+4x : ]
3 paź 17:44
Ola: przez co mam podzielic?
3 paź 17:45
Ola: dobra juz wiem, przez (x+1)
3 paź 17:48