wymien kolejne......POMOCY
kamila: Wymień kolejne przekształcenia jakie należy wykonać aby z wykresu funkcji f opisanej wzorem
f(x)=x kwadrat, otrzymać wykres funkcji g, jeśli:
a)g(x)=(x−4)kwadrat
b)g(x)=x kwadrat − 1
c)g(x)=−(x+1)kwadrat+5
d)g(x)=(−x)kwadrat−7
POMOCY!
3 paź 14:14
krystek: a) przesunąć w prawo o 4 jedn w=[4,0]
b) w dół o 1 jedn w=[0,1] a pozostałe pomyśl
3 paź 14:48
kamila: kiedy dalam tutaj to zadanie to znaczy ze go nie umiem i myslalam nad nim nie malo, i nie
porafie sobie z nim poradzic
3 paź 14:52