matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Kombinacje
Paula:
W dużym lotku należy skreślić 6 spośród 49 liczb. Sprawdź, czy liczba możliwych wyborów jest większa od 10 000 000.
2 paź 19:59
kachamacha:
49
6
oblicz
2 paź 20:01
Eta:
49
6
49!
43!*44*45*46*47*48*29
=
=
=..........
6!*43!
2*43!
2 paź 20:01