prosze o szybka pomoc!!!bede wdzieczna
kasiulka: kat miedzy tworzaca stozka a jego podstawa jest rowny β obilcz objetosc tego stozka jesli
sin β=0,6;=15cm
9 mar 18:59
Głogu: sinβ=6/10
h/l=6/10 wysokosc stozka
h/15=6/10
10h=15*6
h=9
dalej z tw Pitagorasa
h2+r2=l2
r2=225-81
r2=144
r=12
Obliczam objetosc stozka
V=1/3πr2*h
V=432π
9 mar 19:10
kasiulka: dziekuje ci bardzo

!
9 mar 19:15
kasiii: kat miedzy tworzaca stozka a jego podstawa jest rowny β obilcz objetosc tego stozka
jesli;
tg=2,4; l=13cm
9 mar 19:28