jakie drogi przebędą pociągi??
aga16: Odległość między dwoma miastami wynosi 300km/h. Z każdego z nich w tej samej chwili wyrusza
pociąg w stronę drugiego miasta. Jakie drogi przebęda pociągi do chwili spotkania, jeśli ich
szybkości wynoszą odpowiednio V1=100km/h oraz V2=50km/h
2 paź 17:52
dero2005:

V
1 = 100 km/h
V
2 = 50 km/h
S = 300 km
V
1*t + V
2*t = S
S
1 = V
1*t
S
2 = V
2*t
2 paź 17:59
Nati: 2
13 kwi 13:44
:
Dlaczego zakłada się, że trasa kolejowa między dworcami w miastach odległych o 300 km także
wynosi 300 km?
14 kwi 11:04