funkcja logarytmiczna kiełbasa
balala: Funkcja f określona wzorem f(x)=l log2 83√x +log2 43√x +log2 23√x l . POdaj te wartości
dla których równanie f(x)=m ma dwa rozwiązania mniejsze od 1
2 paź 15:24
balala: ponawiam
2 paź 15:35
ICSP: 11 minut wytrzymałaś
2 paź 15:35
balala: mogę wytrzymać dłużej tylko żeby ktoś zauważył to zadanie i dał jakieś wskazówki
2 paź 15:37
ICSP: znasz wzór na sumę logarytmów?
2 paź 15:38
balala: tak, już z tym kombionowałam, ale nie wiem jak rozwiązać tą drugą część zadania "POdaj te
wartości
dla których równanie f(x)=m ma dwa rozwiązania mniejsze od 1"
2 paź 16:22