matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dane sa wielomiany
Kasia:
Dane są wielomiany:W(x)=9x
3
+3x
2
−17x−4,Q(x)=3x
2
+5x+2 oraz P(x)=mx+n Oblicz,dla jakich wartosci wspolczynnikow m i n wielomian W(x) +P(x) jest równy wielomianowi Q(x)*P(x)
2 paź 15:21