matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
oblicz wartosc wyrazenia
Kasia:
Oblicz wartosc wyrażenia (a+b)
2
−b(1+a)(1+b) dla a=
√
3
+1 przez 2 i b=1 przez
√
3
−1.
2 paź 14:59
M:
10 mar 11:09
Mei Lin:
1
√
3
+1
b=
=
√
3
−1
2
10 mar 15:46