matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Logarytmy - wyznaczyc za pomoca a i b
Damian:
wiedząc , ze log
5
4=a i log
14
=b , wyznacz za pomoca liczby a , b liczbe log
5
7 .Prosze o pomoc i wyjaśnienie
1 paź 22:54
Eta:
napisz poprawnie treść zadania
1 paź 22:59
Damian:
b= log
5
14 ( sorki ta powinno byc)
1 paź 23:01
Eta:
a
log
5
4= log
5
2
2
=2log
5
2 =a=> log
5
2=
2
a
log
5
14= log
5
2+log
5
7=b => log
5
7= b−log
5
2= b −
2
1 paź 23:09
Damian:
dziekuje
1 paź 23:10
Eta:
1 paź 23:11
tim:
Eta... ponawiam
1 paź 23:13
Eta:
https://matematykaszkolna.pl/forum/103425.html
1 paź 23:16