dowód
kras: wykaż że 786 − 236 jest podzielne przez 5555 korzystając ze wzorów skróconego mnożenia
1 paź 20:10
ICSP: (783)2 − (233)2 = (783 − 233)(783 + 233) = (78 − 23)(782 + 1794 + 232)(78 + 23)(782
− 1794 + 232) = 55*101(782 + 1794 + 232)(782 − 1794 + 232) = 5555(782 + 1794 +
232)(782 − 1794 + 232)
c.n.u.
1 paź 20:22
kras: dzięki
1 paź 20:27
Eta:
1 paź 20:51
ICSP: a gdzie jabłuszko
1 paź 20:56
Eta:
przecież nie chciałeś moich
1 paź 21:04
ICSP: Nie o to mi chodziło

Miałem nam na myśli że skoro rzucasz tymi jabłkami na prawo i lewo to już nie będzie dla mnie
1 paź 21:06
1 paź 21:13
Mateusz: A znajdzie się jakieś dla mnie
1 paź 21:20