pomozcie mi
zelek: Miejscem zerowym funkcji kwadratowej f są liczby −6 oraz 1. Oblicz wartość wyrażenia:
nie wiem w ogóle o co chodzi
1 paź 19:31
Tomek.Noah:
f(x)−f−cja kwadratowa
f(x)=ax
2+bx+c=a(x−x
1)(x−x
2) {x
1,x
2}−pierwiastki funkcji kwadratowej
f(x)=a(x+6)(x−1)
chyba teraz wiadomo jak
1 paź 19:36
Eta:
f(x)= a( x−x
1)(x−x
2)
f(x)= a(x+6)(x−1)
| 3*f(94) | | 3*a(94+6)(94−1) | |
| = |
| =.... ( uprość "a" |
| f(−24) | | a(−24+6)(−24−1) | |
dokończ rachunki ..........
1 paź 19:40
Godzio:
To zadanie było już tysiąc pięćset sto dziewięćset
1 paź 19:41
Eta:
1000
5250= .... razy
1 paź 19:42