;P
buba: Największa i najmniejsza wartość funkcji
f(x) = x2 − 6x + 8
w zbiorze <0,3>
1 paź 18:07
Eta:
xw= 3 € <0,3>
to y min= f(xw)=f(3)=...
ymax= f(0)=...
1 paź 18:09
Godzio:
| | −b | |
p = |
| = ... ∊/∉ <0,3> −− sprawdź to |
| | 2a | |
Jeśli p ∊ <0,3> to liczysz:
f(0), f(3) i f(p)
Jeśli p ∉ <0,3> to liczysz tylko:
f(0) i f(3)
Z tego wybierasz max i min
1 paź 18:09
1 paź 18:10
buba: nie czaje
1 paź 18:11
Godzio: Czego ?
1 paź 18:12
buba: aha ok, a bez rysunku nie idzie tego zrobic?
1 paź 18:22
Godzio:
Eta i ja pokazaliśmy rozwiązanie bez rysunku

Tam jest to narysowane, żeby pokazać na jakiej zasadzie to działa
1 paź 18:30
buba: ej nie wyszło mi , robilem wedlug przykladu i dupa
w odpowiedziach jest ymax=8 i ymin=−1
−1 mi wychodzi ale ta osemka nie
1 paź 19:02
buba: godzio pomoż
1 paź 19:08
Eta:
f(0)= 0
2−6*0+8=....
1 paź 19:09
buba: o kurde

jaki jestem głupi
zmęczenie robi swoje
dzięki
1 paź 19:12
Eta:
1 paź 19:14