matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Długość odcinka GF jest równa:
Out:
Witam, mam problem z zadaniem 9 z 44 strony. Poniżej link do tego zadania na Google books. Jest to zadanie z podobieństwa figur. Bardzo proszę o pomoc.
http://books.google.pl/books?id=EHyL55ay4AoC&pg=PA44&lpg=PA44&dq=d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87+odcinka+GF+jest+r%C3%B3wna&source=bl&ots=p6101H0VyM&sig=7dXInFNhMCJbxpTDjiXaqsjjJDM&hl=pl&ei=3DCHTvnUPMORswavk5zhAQ&sa=X&oi=book_result&ct=result&resnum=6&ved=0CEQQ6AEwBQ#v=onepage&q=d%C5%82ugo%C5%9B%C4%87%20odcinka%20GF%20jest%20r%C3%B3wna&f=false
1 paź 17:33
Patryk:
12,5 wg mnie
1 paź 17:37
Patryk:
48−20 18−x x=7,5 gf=20−7,5=12,5
1 paź 17:38
Out:
Dziękuję
1 paź 18:10