matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trygonometria
hose:
ctg
3
x=3ctgx
1 paź 16:57
Święty:
D=R−{kπ}, k∊C ctg
3
x−3ctgx=0 ctgx(ctg
2
x−3)=0 ctgx(ctgx−
√
3
)(ctgx+
√
3
)=0 ctgx=0 ⋀ ctgx=
√
3
⋀ ctgx=−
√
3
Dalej chyba dasz radę.
1 paź 17:04
Jack:
.... ∨ .....∨ ..... Poza tym
1 paź 17:18